Skip navigation


Ce iti e si cu revolutiile astea. Anticomuniste ori portocalii. Nu conteaza culoarea, revolutiile sunt interesante.
Ca in 89 nu a fost revolutie asta e clar. Si mai clar este ca niciodata in istorie revolutiile nu au invins. Decat daca trebuiau sa invinga. Ceea ce nu le mai face revolutii.
De fapt noi credem ca in 1989 au fost doar niste alegeri libere. Adica unii s-au saturat pe unul – ceausescu – care a fost reales cam de 2 ori si jumatate mai mult decat basescu; si l-au dat jos.
In fine.
De ce revolutia din 89 a inceput la Timisoara si nu la Bucuresti ? De ce a trebuit sa inceapa acolo ? De ce a fost posibil ca fitilul sa fie aprins acolo ? De ce acolo si nu la Bucuresti ?
Intelege cineva ?

2 Comments

  1. Pai e simplu. Trebuia ca fitilul amorsat sa prinda. Bucurestiul ca nivel intelectual era sub Timisoara. Fusesera asudi toti moldovenii de pe la ste sa fie paznici pe te miri unde. In plus, noi eram mai izolati fata de de Timisoara care avea sarbii mai aproape decat Bucurestiul.
    Si luand in calcul ca populatie era mai omogena anti ceausescu, ca e oras universitar si ca are influente din vest mai puternice… au zis. de aici trebuie sa inceapa.
    Chestiile astea nu se intampla obligatoriu asa cum le prevezi. Incerci doar acolo unde crezi ca au cele mai mari sanse de izbanda. Daca nu ar fi mers episodul Timisoara.. incercau altceva.
    E misto manipularea asta, in sensul ca e interesant cum o fac.

  2. Pentru că lovitura de stat din decembrie 1989 a fost pregătită şi executată cu mercenari şi agitatori pregătiţi cu câteva luni înainte pe teritoriul Ungariei, iar scopul ei era autonomia Transilvaniei faţă de România.


Iti "base" mintea? Baga!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: