Skip navigation


“Din 1934 Hitler a trecut la eliminarea adversarilor politici- social democratii, comunistii, crestinii si unii apropiati cum a fost Ernst Rhome, si totodata la impunerea controlului partidului asupra intregii societati si a institutiilor statului. Pentru indeplinirea acestor sarcini, partidul era bine preagtai pentru ca inca din 1926-1927 se creasera in interiorul sau servicii speciale: SS-trupe de protectie, SD-Serviciul de siguranta, SP-Politia de siguranta, GESTAPO-Politia secreta de stat, RSHA-Biroul central de siguranta al Reichului). Toate acetea u devenit din 1933 institutiile fundamentale ale regimului nazist. Pe plan regional Gauleiterii- sefii sectiilor locale ale NSDAP, deviniti apoi guvernatori ai teritoriilor cucerite au avut un rol foarte important pentru consolidarea regimului.”

Auch, am dat un citat din istoria nazismului in Germania. Nu mai stau sa modific nume.. inlocuiti si voi Hitler cu basescu, nazisti cu pedelisiti, SS,SD, SP, Gestapo cu STS, SRI, SIE si 1934 cu 2004. Se intelege perfect despre ce e vorba.

Si nu uitati, nazistii au fost minoritari la inceput. Fanatici in crezul lor, respectiv credinta in omul providential. Cu o propaganda adresata unui popor descult la acea vreme. Si cu extrem de mult tupeu. Au acaparat intreaga putere. Daunele produse de ei Germaniei sunt inca platite si astazi.

Orice asemanare cu personaje contemporane nu este deloc intamplatoare. Suntem doar la inceput din pacate.

Sunt insa si diferente. Hitler si-a castigat simpatia maselor scotand tara din criza in doar 6 luni. Lui basescu i-au trebuit 6 ani ca sa o aduca in criza. Bine, nici Eva Braun nu prea are legatura cu udrea. In schimb asa era si la ei, nu aveau prim ministru. Le facea Hitler pe toate.

3 Comments

  1. Popor descult, zici? Poate ca da, treceau printr-o criza nasoala, dar, in acelasi timp, erau una din cele mai educate natiuni, daca nu cea mai educata. Si, sincer, nu stiu ce conteza mai mult: ce incalatari ai in picioare sau cum e mobilata mansarda…

    • In perioada aceea erau desculti, la propriu. Extremele isi ating scopul in general in asemenea perioade. Si daca principala problema e existentei zilnice este procurarea hranei ce ai la mansarda se anuleaza pentru o perioada. Ca dovada: l-au sustinut pe Hitler…., i-au inghitit minicunile cu toata dotarea din mansarda.
      Sigur ca la noi e si mai tragic, nici macar nu suntem educati.
      Dupa parerea mea conteaza foarte mult si incaltarile pentru continutul mansardei. Sunt necesare dar nu si suficiente.

  2. Basescu si Boc incep sa-l intreaca pe Hitler.


Iti "base" mintea? Baga!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: