Skip navigation


Politia a recurs miercuri la gaze lacrimogene in confruntari cu tineri protestatari , in cursul unor manifestatii impotriva masurilor de austeritate decise de Guvern, a anuntat politia.

Un grup de tineri a incercat sa forteze un cordon al fortelor de politie in fata Parlamentului, miercuri, in jurul pranzului.

Mai multi tineri au aruncat cu pietre asupra unor magazine, fapt care a determinat politia sa riposteze cu gaze lacrimogene.

Aproximativ 25.000 de persoane au inceput miercuri la pranz sa manifesteze in centru şi aproximativ 14.000 in tara , in cadrul grevei generale organizate de centralele sindicale  impotriva masurilor de austeritate luate de Guvern, potrivit politiei. Inaintea inceperii marsului de protest, aproape 10.000 de manifestanti s-au adunat in spatele unei pancarte care facea apel la “lupta impotriva masurilor antisociale”, relateaza Mediafax.

Liderii marilor centrale sindicale au sustinut discursuri in care au cerut populatiei sa reziste masurilor de securitate, participand la greva.

Mai multi sindicalişti straini, in special reprezentanti ai sindicatelor franceze CGT, FO şi CFDT, şi-au exprimat, de la aceeaşi tribuna, solidaritatea. “Suntem toti cetateni”, a spus o reprezentanta a CGT. Aproximativ 14.000 de manifestanti erau la randul lor reuniti in tara potrivit unor surse din cadrul politiei.

Pe numeroase pancarte purtate de manifestanti era scris mesajul: “Bogatii sa plateasca pentru criza”, in timp ce altele criticau UE şi Fondul Monetar International (FMI). Aceste institutii au determinat Guvernul  sa implementeze masuri de austeritate draconice in schimbul unui plan de salvare  de 110 miliarde de euro pe trei ani. “FMI şi UE ne fura un secol de drepturi sociale”, scria pe o pancarta. Manifestatia a fost convocata cu ocazia unei greve generale.

Greviştii urmau sa manifesteze in centrul capitalei pana la Parlament, unde s-au discutat in comisie masurile de austeritate cerute de Uniunea Europeana şi Fondul Monetar International. Apeluri la manifestatii de solidaritate au fost lansate in cursul ultimelor zile la Berlin, Bilbao, Bruxelles, Budapesta, Londra, Paris şi Viena.

 

Ho ca despre Grecia e vorba.

 

8 Comments

 1. 🙂 era clar…

 2. m-ai speriat.am pornit toate tv-urile din casa si pula…erau desene animate si prostii de reclame cu apa chioara pt.sistemul imunitar.bine ca-i bine si nu suntem fraieri ca razvratitii aia greci.noi ne vedem de treaba si lucram nu meditam!!!

  • 🙂 🙂 🙂 Cum poti crede ca incepe revolta aici, tu nu traiesti in romania ? 🙂

   • am tresarit de spaima,mi-am inchipuit ca razboinicii daci au fluturat lupul ala urlator si au pornit spre prefecturi.credeam ca-i cazul sa-mi iau batacul din masina si sa incepem razboiul civil.m-a luat cu tahicardie,am fost sa ma mai pis odata si,noroc cu nevasta ,a intrat pe usa blestemand piata si mi-am revenit din reverie.

 3. …gasesc aceasta scrisoare deschisa ca cea mai relevanta senzatie pe care o incercam cu totii in ultimii 6 ani! BRAVO CTP! FELICITARI TUTUROR CELOR CARE (IN SFARSIT) SI-AU DAT SEAMA pe cine au pus stampila ….!

 4. Toata stima pentru greci , UN POPOR !, ….din pacate pentru noi , suntem o POPULATIE !….un prieten grec vazand cam ce sa intampla la noi , zice : mai astia si daca va iau femeile la ……, voi tot nu iesiti din case !…..si n-are dreptate ?

  • nu se iau de femeile noastre pt.un simplu motiv:nu pornesti la futut fara pula!!!nu mai punem la socoteala ca romancele sunt ori pe centurile patriei ori prin europa prin diverse locatii.care au mai ramas sunt la televizor(vezi tatooiu ,udrea,turcan,sulfina etc).


Iti "base" mintea? Baga!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: