Skip navigation


Incepe in forta. Cu mult circ. Dupa ce rezultatele de la BAC au arata un dezastru sistemic noul an incepe sub auspiciile circului. Se vantura iar ideea uniformelor, trebuie cantat imnul. Nu stiu daca sunt idei bune sau nu, oricum nu despre asta e vorba. Nu stiu cat mai dureaza pana in clasele de curs trebuie pus tablou cu fotografia celui mai iubit fiu al poporului spre inspiratia elevilor.

Festivismul asta va continua pe intreg anul scolar. O sa ii puna in autocare si o sa ii plimbe la obiective turistice. Vor arata multe imagini din scoli unde copii sunt fericiti ca traiesc aceasta reforma si se vor sublinia rezultatele lor, din ce in ce mai bune pe zi ce trece. Toate acesta ca undeva la anul sa nu mai fie o mirare ca la BAC vor promova cel putin 50%.  Glorie sistemului care functioneaza. Sistemul va utiliza aceasta mare masa de manevra la fel cum ii utiliza si Ceausescu.

De ce ii spun lectia basescu ? Simplu. Este ceea ce preda basecu zilnic. Produci o problema falsa, lumea o ia razna dupa care apari si o rezolvi. Cu atat mai usor cu cat tu ai produs-o.  Funerica are un pronuntat aluat mimetic. Problema a creat-o deja, in cursul anului urmeaza sa dea rezolvarea. O leg si de faptul ca pedeleprele au spus ca la aceste alegeri ei cu tinerii au treaba. Acolo vor lucra mult, la tineret.

E si mai ieftin asa ca spaga electorala. Nu costa nimic. Elevii, cat si parintii, vor avea multumirea ca au promovat. Vor multumi partidului. Cum stiu ei mai bine, cu stampila.

Sigur ca sunt unii care nu isi vor insusi aceasta lectie. Nu pe toti ii duce capul. Ei insa sunt o minoritate asa ca nu conteaza prea mult la calcul. Doi elevi dintre cei mentionati sunt Ponta si Antonescu care merg pe o programa veche si care nu mai e valabila. Ei nu prea stiu sa spuna altceva decat ca : indiferent ce face basescu noi vom castiga. Tare imi e ca sunt condamnati… nu sa repete clasa, ci sa treaca print-o exmatriculare.

Gaudeamus igitur i-a futut pe toti in cur !

5 Comments

 1. “Plasele electorale” vor conține diplome de bacalaureat. Că sunt mai ieftine decât zahărul și uleiul.

  • Si bucura mai multi oameni. Copilul, parintii, bunicii. Totul cu o hartie. Pe care daca vreau o dau, daca nu .. nu.

  • Marian din...Berceni
  • Posted September 12, 2011 at 13:33
  • Permalink
  • Reply

  Nu ” ia” ci …ne-a…facut pe toti la..cur!Sti cei de plans? Nu ca sunt destui ce n-au invatat NIMIC din aceasta ” lectie ” Basescu& comp…vor fi suficieni cei ce vor dorii sa repete …” lectia”.Deci sa repetam de pe acum: IESI AFARA JAVRA ORDINARA !!!!

 2. Văzîndu-l pe băsău cum a plusat după faza cu scosu’ din strofa imnului de la meci (propunînd să-l ” intoneze ” şi pe el copchiii, la şcoală, zilnic 😦 ) – parcă am “second thoughts” asupra motivaţiei lu Marcel Pavel. Mai ales dacă avem în vedere şi apropierea de familia prezidenţială, via Bodo 😉

  http://stiri.acasa.ro/monden/ioana-si-bodo-se-despart-din-cauza-pescuitului-124272.html

  P.S.: Sincer, Marcel Pavel mi s-a părut întotdeauna un sîlos – aşa că m-a cam vexat să-l consider demn de laudă la faza asta 😉

 3. Oare …pudoare de ce gen o fi ? 😀 …. Marele “savant” Funeriu intrebat fiind …cine a scris versurile imnului …. a decretat ad-hoc…. ca e o intrebare lipsita de decenta …. Ma intreb cum ar reactiona daca i s-ar cere sa calculeze …viteza de penetrare …………….. :))))


One Trackback/Pingback

 1. By Despre 11 septembrie 2001 « Hai ca se poate! on 12 Sep 2011 at 12:11 pm

  […] Noul an scolar si lectia basescu – Basarica […]

Iti "base" mintea? Baga!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: