Skip navigation


Traian Băsescu a aterizat la Bruxelles. Probabil că acum se află deja la bufetul aerogării.
S-a întâlnit pe Aeroport cu EBA care venise să ia un pachet de pilot. Două bidoane cu botox de casă.
Toţi taximetriştii au fost sfătuiţi să se ferească de el că-i trage în piept şi le bagă maimuţa la aparat. (O remarcă josnică a presei belgiene la adresa premierului.)
A aterizat şi Angela Merkel într-un avion de teren Mercedes ML. 50 de sclavi greci îi descarcă bagajele.
Sarkozy i-a oferit preşedintelui Băsescu 300 de euro ca să se întoarcă în România. Traian Băsescu i-a luat.
Traian Băsescu întreabă cît e darul la summit-ul ăsta. Zice că e dispus să ofere maxim 300 de euro.
Preşedintele nostru a apelat la forţele de ordine pentru că în aeroport este un bărbat în livrea, care se dă preşedintele României. Mai mult decît atît, acesta are un carton pe care scrie Mr. Băsescu.
În aeroport au sosit geniştii, deoarece a fost raportată prezenţa unui obiect suspect, mic, butucănos şi chel. După verificări amănunţite şi-au dat seama că era premierul României, Emil Boc. Pe care totuşi l-au bubuit preventiv.
UPDATE 1:
Fiind pe ultimul loc în Europa, preşedintele Traian Băsescu n-a prins loc de cazare la hotel. E nevoit să-şi caute gazdă. Din fericire, în jurul lui Emil Boc roiesc mulţi bătrîni belgieni, care vor să-i ofere gazdă şi bomboane.
Văzînd-o pe Sulfina Barbu, Angela Merkel parcă s-a mai înveselit. De-abia aşteaptă să i-o prezinte lui Silvio Berlusconi drept urîta summit-ului.
Coloana oficială cu preşedinţii de stat din UE este oprită de poliţişti minute bine la o intersecţie, din cauza convoiului cu cumpărături al Elenei Udrea.
Pentru că delegaţia Greciei a intrat în incapacitate de plată a camerei, Traian Băsescu primeşte totuşi o cameră la hotel.
În timp ce Boc bagă săpunul şi prosoapele în ghiozdănel, preşedintele bagă minibarul în el.
După devalizarea minibarului, Traian Băsescu îl învaţă părinteşte pe Boc că after-shave-ul se pune cît să acoperi cuburile de gheaţă.
În acest timp, în România, Roberta Anastase e încă pierdută în aeroportul Otopeni, căutînd de ore bune terminalul 274.
Preşedintelui îi bate la uşă Berlusconi, care stă în camera altăturată, împreună cu 20 de superbe tinere delegate. „ – Vecine, n-ai să-mi dai şi mie o ceşcuţă de ulei de corp şi o lingură de sare de baie” – Silvio Berlusconi
UPDATE 2:
Elena Udrea îşi continua shopping-ul. E nervoasă că încă n-a găseşte o casă monument istoric care să i se asorteze cu pantofii cumpăraţi de dimineaţă.
Băsescu îşi aminteşte că are un cadou pentru Sarkozy. Îl trimite repede pe Baconschi să-i dea punga pe care scrie “Tati” pe o parte şi “les plus bas prix” pe partea cealaltă.
Preşedintele nostru glumeşte cu un şofer: „Auzi, vine şi Condoliţa? Că vreau să duc Barosso la neagră. Hăhăhă!”

Băsescu ajunge la Consiliul Europei. În scurt timp îşi va expune ideile planul de salvare a Uniunii Europene.
UPDATE 3:
O discuţie între premierul Emil Boc şi preşedintele Nicolas Sarkozy a fost filmată pe ascuns de un cameraman amator. Aceasta a ajuns pe Youtube și toată lumea crede că-i trailerul filmului „The Hobbit”.
Emil Boc este luat pe sus din faţa pisoarului de un grup de turişti din Bârlad, care-l plimbă triumfători prin hotel : “V-am zis, băi, că Maneken Pis e român?”
Pregătindu-se s-o impresioneze pe Merkel, delegaţia Greciei îşi împănează discursul cu nişte lozinci împrumutate de la cerşetorii români din centrul Bruxellesului.
Silvio Berlusconi îl întreabă pe Sarkozy, frecîndu-şi mîinile, „Ce face aia mică?”
Ion Iliescu a ajuns şi el la Bruxelles, pentru a-şi lansa volumul de economie autobiografică “Incapacitate de plată sau lovitură de stat?”
UPDATE 4
Traian Băsescu îşi începe discursul.
Traian Băsescu explică în faţa Consiliului că, din moment ce datoriile sînt suverane, ar trebui plătite de regi. El ar şti pe cineva numai bun de plată.
Traian Băsescu propune Europei modelul românesc de reeşalonare a datoriilor. Țările datoare să fie trecute pe caiet.
Pe şest, Traian Băsescu îi dă Angelei Merkel numărul de telefon al lui Bercea Mondialu: “Dacă vrei să-ţi mai vezi banii de la greci, sună-l când iese de la pârnaie!”.
Preşedintele României reaminteşte că încă din cele mai vechi timpuri, când nota de plată e prea mare se plăteşte nemţeşte.
Cu o lacrimă lucind în colţul ochiului, Traian Băsescu se adresează direct delegaţiei greceşti: “Când chiar nu puteţi plăti, lăsaţi şi voi o brichetă şi un pachet de ţigări pe masă şi spuneţi FMI că mergeţi până la toaletă.”
Preşedintele vrea să dea o notă de măreţie discursului său: “În definitiv, banii aceştia nu sunt ai noştri, ci doar i-am împrumutat de la copiii voştri!”.
Pe un bileţel roz, Traian Băsescu scrie câteva cuvinte pentru Papandreu: “Dai şi tu 20% şi te scot de la Biroul de Credite!”.
Între timp, Elena Udrea se ceartă cu vânzătoarea unui magazin de lux, care i-a tăiat cardul de credit cu o foarfecă: “Cum adică ?”
Văzîndu-i pe greci atît de amărîţi, Traian Băsescu le răsuceşte cuţitul în rană şi morcovul în fund: „Cine dă faliment în noiembrie, hai sus, hai sus, hai sus!”
UPDATE 5
Ședinţa se încheie mai repede decît era prevăzut, după ce membrii Consiliului Europei au aflat că sediul în care îşi ţin summit-ul tocmai a fost retrocedat unui clan de ţigani din Timişoara.
Dat fiind că liderii politici sînt nişte domni şi au lăsat-o pe Angela Merkel în faţă, în poza de grup nu apar decît 6 persoane.
După ce Merkel şi Sarkozy ies din sală, discutând preocupaţi, Papandreau strigă către ceilalţi şefi de state: “Băi, petrecere la noi la ambasadă, în 20 de minute. Conform obiceiului, spre dimineaţă ne îmbătăm şi spargem nişte bănci!”.
Foto: adevarul.ro

Au consemnat pentru voi: Mihai Radu, Radu Crahmaliuc, Dan Darie, Raul Gheba,
Dan Panaet, Patrick Andre de Hillerin şi Mihaela Pană de la butoane.

14 Comments

 1. Zi minunata sa ai! Am ras….printre lacrimi! Felicitari!

  • Nu e textul meu. L-am primit pe mail. Cred ca sunt cei de la Catavencii

   • uite de asta imi place Romania: fiecare “crede” cate ceva, da’ unul nu s-ar deranaja sa verifice pe Google cine sint autorii si unde e sursa originala a textului. Nu mai zic de limita maxima de caractere, de link catre sursa si alte chestii total irelevante in conditiile in care, nu-i asa, basescu fura. Noi sa fim sanatosi, ca doar n-am tampit sa fim si corecti 😉

    • Am spus in comentarii ca nu e textul meu, vad ca sunt unii semnati acolo. Poate ca aia sunt cei care l-au creat, poate ca nu. Nu am nici timp, nervi si nici priceperea sa constat de unde provine originalul. Si nici nu cred ca am acesta datorie. Asta e joaca de oameni care se cred ziaristi. Sau jurnalisti. Sau cum naiba le spune.
     Asa ca precizez ca e un text primit si sa caute fiecare originalul daca il intereseaza. Mi se pare corect sa spun ca nu e al meu. AL cui e chiar ca nu ma intereseaza, mi-a placut textul si atat. Am spus cred pentru ca unele din numele care s-au semnat imi par a fi de la Catavencii. Daca numele alea nu spun nimic unei majoritati nu e vina mea.
     Daca tu cunosti sursa spune link si pun, sa poti dormi si tu linistit. Nu e corect ca atunci cand spui un banc sa nu spui clar si de unde l-ai auzit. Ba mai mult. Trebuie sa il intrebi pe ala care ti-l spune de unde l-a auzit si mergi pe fir pana ajungi la sursa creatoare. Ei, da. Asa e corect. Dupa care ne culcam la loc, ne-am facut datoria.

     • sa rezumam: ai timp sa scrii un kil de text care ar vrea sa argumenteze ideea ca “e ok sa folosesc material creat de altii, da’ nu e treaba mea sa le recunosc meritul”, dar nu ai timp sa dai o cautare de 3 secunde pe Google. Mda, cred ca tu ai presedintele pe care il meriti.

     • Cum imi dramuiesc eu timpul cred ca e problema mea. Credinta pe care o ai tu nu ma intereseaza. Altfel numai de bine.

 2. Meritul tau…l ai postat! E cumplit de real….si trist! Rasu” plansu….

  • Cu cat se rade mai mult e mai bine oarecum. Javra se hraneste cu ura, daca razi de el ori nu il bagi in seama se sinucide

 3. Ai dreptate! E orgolios….asa, fara acoperire….inca se crede pe bamporiu lui personal! Tare as vrea sa stiu ce are el in cap…macar pentru 5 minute! Noi presupunem, cate ceva…da, cred ca imaginatia noastra …e saraca!

 4. Deja a inceput cenzura
  Un tablou cu Traian Băsescu pe post de Budha şi levitând în nori, aşteptându-l să vină pe Emil Boc, transformat în albinuţă, să vină cu găleata cu miere a fost scos din expoziţia organizată de Uniunea Artiştilor Plastici din Timişoara pe holurile Consiliului Judeţean Timiş pe motiv că are “tentă politică prea directă”, informează pressalert.ro.Sursa http://www.cotidianul.ro
  Si a inceput si dictatura

  • Marian din...Berceni
  • Posted October 28, 2011 at 16:23
  • Permalink
  • Reply

  Mai frate , am vazut ca sunteti unii …destul de “destupati ” …la minte .In acest caz lamuriti-mi si pe mine urmatoarea …intrebare { zic eu …de bun simt…}: cum se face ca se intampla atatea prabusiri de avioane ,cu tot cu oameni la bord ,iar unele chiar cu presedinti de tara si …un intreg guvern { vezi cazul amaratilor de polonezi } numai avioanele prezidentiale rromanesti… ajung INTOTDEAUNA la destinatie”, ieri” cu Ceausescu iar acum cu Basescu …nevatamat ??! Pentru mine este ceva strigator la cer pur si simplu .Pai a fost mai ieri , alaltaieri in SUA la licurici…si n-a patit nimic, acum se duse la Bruxelles si…iar n-a patit …nimic. Oare dintre toti pilotii aia …”prezidentiali” chiar nimeni nu doreste sa …intre in istorie ca erou… iar pentru acest ” titlu” sa se hotarasca sa puna avionul…sonda ?Intreb si eu ca prea e la noi ca la Minsk…si nimeni nu se prinde .

  • 🙂
   pai…pilotul e om destept.stie ca nu-l poate face martir ptr ca el(bt) are intodeauna o parasuta cu el.si scapa.
   parasuta=nutza,reborta,ralu,etc…

    • Marian din...Berceni
    • Posted October 28, 2011 at 20:11
    • Permalink
    • Reply

    Chiar ai uitat ca “parashutele ” …nu se ” deschid” chiar mereu ? Mai au sii ele cateva zile….” cu rosu ” da-le dracului de …stoarfe !In orice caz …in ziua aia…fac si eu ca Mircea Badea: ies in curul gol in fata la Cotroceni !


2 Trackbacks/Pingbacks

 1. […] Incredibilele aventuri ale chelului in Uniune – Basarica […]

Iti "base" mintea? Baga!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: