Skip navigation


lehman25

E in sfarsit Craciunul si e liniste, insa  liniste a fost tot anul, chiar daca au zumzait cativa pe le televiziuni, nu s-a intamplat nimic profund si important, asa incat linistea defineste pentru noi anul 2011 ce sta sa plece. Linistea noastra a fost insa apasatoare si oarecum lasa. De cate ori o simt ma gandesc la Iliescu, a fost singurul pe care lumea l-a ales tocmai pentru sloganul lui, Un presedinte pentru linistea noastra, si noi am stat linistiti, iar ei ne-au furat in liniste si nederanjati, atunci macar sa-i auzim pe cei de la Gregorian, un fel de mai multi Grigore care ne canta Sound of Silence, ca draga ne e linistea !

Iar pentru putinii catolici si pentru cei care ne-au urat Craciun linistit, le dedicam o cantare a unor calugari de la margine de Viena ! E ceva cu paradisu`, pe care poate unii il vor gasi !

12 Comments

 1. Ai scris cu același curaj de care dai dovadă de fiecare dată. Crăciun fericit !

 2. Iti multumesc, numai ca eu scriu exact cum gandesc si cum simt, chiar daca pun zilnic cate o caramida la impopularitatea ce ma inconjoara ! Sarbatorile sa le ai cu cei dragi tie !

  • He he, paradoxal, nu ?! Ai ajuns la impopularitate – constaţi – prin sinceritatea-ţi brutală. Adecă … cum ar veni … ai ajuns la acelaşi rezultat ca şi băsău’ – care practică minciuna “fără număr” 🙂

   • Impopularitatea mea din viata reala si ceva ceva pe aici, e asumata si urmareste un scop clar, reactia celor din jur. Oamenii planta nu reactioneaza iar cei care au ceva in cap si il mai si folosesc reactioneaza si de aici lucrurile devin interesante, e un fel de incinge-i drace !

 3. Sărbători fericite tuturor şi un an mai bun şi neliniştit!!!
  Aleluia!!!

 4. Mesajul de Crăciun al Regelui Mihai
  “În anul 1940, după plecarea tatălui meu, am adresat primul mesaj de Anul Nou către voi. Aveam 19 ani, iar ţara şi continentul nostru se aflau în război.

  În aceste zile, de la Săvârşin, vă transmit mesajul meu, după şaptezeci de ani de tradiţie aproape neîntreruptă. De la Bucureşti, Sinaia, Versoix sau Săvârşin, cuvintele mele s-au îndreptat mereu către voi cu aceeaşi iubire, grijă, respect şi speranţă.

  Trecerea anilor îţi dă posibilitatea să vezi ce s-a schimbat în lume şi ce anume a rămas. Un lucru neschimbat în viaţa românilor este importanţa pe care familia o acordă Crăciunului şi Anului Nou. Acelaşi fior al sărbătorilor, acelaşi îndemn la bunătate, la deschiderea sufletului şi la minunea Naşterii Domnului. Ultimii zece ani la Săvârşin au adus Familiei mele bucuria de a vedea tradiţiile populare şi entuziasmul familiilor de la ţară aproape neschimbate.

  Şi astăzi, în 2011, ca şi în anii copilăriei mele sau anii grei ai războiului, bunicii, părinţii şi copiii, alături de restul familiei se adună în jurul bradului, îşi oferă daruri, petrec la masa de Crăciun şi se bucură de apropierea celui drag.

  În anul 2011 am avut multe întâlniri cu români din toate colţurile ţării şi de pe multe meleaguri ale Europei. Sărbătorirea Jubileului de 90 de ani mi-a dat ocazia să primesc mii de oameni la Palatul Elisabeta şi la Săvârşin, într-o sărbătoare care a cuprins întreaga suflare românească. Această dovadă de iubire şi de preţuire, încununată de adresarea de la tribuna Parlamentului către Naţiunea română, a fost o alinare pentru toate suferinţele şi neajunsurile pe care a trebuit să le trecem cu toţii în ultimele decenii.

  Regina şi cu mine suntem fericiţi să avem alături familia noastră şi să vedem cât de mult copiii şi nepoţii noştri fac pentru ca rostul Casei Regale să continue, pentru binele României.

  Naşterea Domnului Isus Hristos este tot povestea unei familii. O familie aflată în împrejurări grele. O frumoasă lecţie despre grija faţă de cei neînsemnaţi, despre cum noi, oamenii, suntem parte a unei mari familii. O lecţie de umilinţă, dar şi de mândrie. De durere, dar şi de înălţătoare umanitate. O lecţie necesară în lumea de astăzi, în care atâţia oameni se simt uitaţi, umiliţi sau neînţeleşi.

  Se apropie un nou an, pe care vi-l doresc tuturor mai bun decât cel trecut! Sunt sigur că vor fi în continuare momente de cumpănă şi că multe aspecte din viaţa noastră vor lăsa încă de dorit. Nu avem nici o şansă de a aşterne un drum solid generaţiilor viitoare dacă vom lăsa mereu pe ceilalţi să rezolve ceea ce este răspunderea noastră.

  Transmit gândul meu bun soldaţilor români care îşi riscă viaţa şi fericirea familiei pentru binele ţării. Totodată, gândurile mele se îndreaptă către toţi cei care se simt singuri, neiubiţi sau cei care sunt bolnavi. Felicit pe românii care ştiu că au făcut ceva bun pentru ca ţara lor să meargă mai departe. Şi doresc tuturor românilor, tineri şi bătrâni, din ţară şi din afara hotarelor ei, Crăciun fericit, cu pace în suflet, şi la mulţi ani pentru 2012, împreună cu cei dragi!

  Aşa să ne ajute Dumnezeu!

  Mihai R

  Săvârşin, 24 decembrie 2011”

 5. Craciun fericit!

 6. Craciun fericit, sanatate si mult noroc!

 7. La multi ani !

 8. Nimic nu o sa faca sa le creasca romanilor coloana vertebrala,de mai mult de 60 de ani se comporta ca niste mormoloci,simt ca niste rame si traiesc ca niste viermi,de gandire nici nu poate fi vorba.Lasitatea,prostia,confortul mediucritatii,rasul in barba si pe la colturi cand moare capra vecinului,vrajitoarele sunt atribute de care nu se poate debarasa acest popor de subvertebrate

 9. sarabatori fericite cu sanatate si bucurie

  http://www.cellnetgalaxy.homepagepays.com


One Trackback/Pingback

 1. […] Craciun, liniste si paradis! – Basarica […]

Iti "base" mintea? Baga!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: