Skip navigation


preluare de pe Buble blog :

Bucureştiul pare a avea parte de o nouă zi fierbinte. Pe toate reţelele de socializare se fac deja chemări la o nouă zi de revolte împotriva regimului. Nu cred că este capitală de judeţ în care să nu fie anunţate pentru azi noi proteste. Asta de partea celor care nu mai suportă regimul… Nici autorităţile nu stau cu mâna în sân – sunt zvonuri potrivit cărora Jandarmeria ar fi fost plasată în stare de alertă şi chiar ar fi aduse întâriri din judeţele învecinate (de regulă unde situaţia e mai calmă – Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa). De partea sa, cel care coodonează ostilităţile din partea MAI, ministrul Traian Igaş a declarat pentru pesurse.ro că: “Gestionăm cu ce avem în Bucureşti!“.

Încă de la prima oră prin mesaje pe reţelele se socializare, prin mail, prin SMS sau mesaje în reţeaua BB messenger au inundat spaţiul virtual şi aparatele telefonice. Mesajele îndeamnă la o prezenţă cât mai mare a românilor în stradă şi sunt date locaţii exacte în diversele oraşe din ţară. Sunt amintite abuzurle Jandarmeriei şi se cere ridicarea la luptă împotriva dictaturii Regimului Băsescu.
Sunt destui cei care susţin că Internetul ar fi fost blocat ore întregi în anumite zone din Bucureşti sau din ţară sau susţin că le-a fost blocat accesul la reţelele de socializare.
Evident că sunt şi politicieni care încearcă să se urce pe valul popular. A se vedea exemplul lui Dan Diaconescu care a venit la primul protest din Piaţa Universităţii, dar a fost gonit de manifestanţi. Există şi politicieni care au mers în fruntea manifestanţilor (oficinele se întrec a demasca liberali sau social-democraţi), dar şi din aceea care conduc diverse filiale de partid care au dat sms-uri şi solicitau prezenţa membrilor de partid în zonele de protest.
De cealaltă parte a baricadei situaţia e destuld e complicată. Se spune că ofiţerii şi subofiţerii Serviciului de Protecţie şi Pază sunt în alertă de luptă (mai ales cei de la Secţiunea I – Paza preşedintelui şi a Palatului Cotroceni). La fel cei de la SRI au întărit paza obiectivelor cărora le asigură protecţia, iar despre Jandarmerie se spune că e toată în alertă. Jandarmii din Bucureşti ar fi aflat de la colegi ai lor din ţară că au fost puşi să se pregătească cu îmbrăcăminte şi disponibilitate la deplasare pentru 3-4 zile.
Cel care coordonează îndeaproape operaţiunile anti-manifestanţi este ministrul de interne. El nu a părăsit întreaga zi punctul de comandă înfiinţat la nivelul MAI. La rândul său el a comunicat întreaga zi cu preşedintele şi premierul.
Ce va urma azi nu ştie nimeni… dar autorităţile se pregătesc de o nouă zi şi de o creştere a numărului participanţilor în întreaga ţară.

 

3 Comments

 1. AZI LA 14 MERGEM DIN NOU IN PIATA

  FARA VIOLENTA… SINTEM MAI DESTEPTI DECIT COCALARII AIA DE JANDARMI
  DACA NE PROVOACA NE DAM IN SPATE SI REVENIM

  FARA VIOLENTA

  FARA VIOLENTA

  AZI LA 14 MERGEM DIN NOU IN PIATA

  • Sunt convinsa ca sunt folosite tehnici de diversiune si manipulare care sa justifice folosirea fortei. Tocmai de aceea e foarte important sa nu se raspunda …provocarilor. Fara violenta dar cu vehementa !

 2. Revoluția a început! Haideți toți în Piata Universității să luptăm pentru libertatea câștigată acum 22 de ani! Jos Băsescu, jos Chioru’! Like pe facebook: http://www.facebook.com/Revolutia ! ACUM ORI NICIODATĂ!!!


Iti "base" mintea? Baga!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: