Skip navigation


lehman25

237 de maimute au hotarat azi pentru circa 19 milioane de mioare. Nu stiu daca este o expresie a democratiei sau una din nuantele ei, dar stiu cu certitudine de ce eu nu cum sa fiu un democrat. Pentru mine democratia e ceva ca si fericirea, auzi de ea, unii iti spun ca au trait-o, altii ca o pot indentifica, dar in esenta tuturor le poti gasi o explicatie medicala si restul sunt doar vorbe ! O alta certitudine e ca m-am inselat groaznic vis-a-vis de acest vot si tocmai de aceea eu nu am cum sa fiu vreodata un analist. Insa e o alta zi in care imi e rusine si daca ma gandesc ca  undeva ascuns prin sala era si reprezentantul minoritatii germane, care a votat si el in front cu restul maimutelor, rusinea mi se dubleaza atat in suflet cat si pe obraji ! Paradoxal, investirea acestei cete,a fost umbrita de gangaiala lui pontica. Au sarit ca fripti deontologii, urland din toti bojocii, TRADARE ! Nu stiu daca ati reusit sa-l auziti pe pontica, insa e mult spus tradare, e doar prost si la asta inca nu avem remediu. In ce priveste ce-o sa fie, sincer nu stiu, dar sigur o sa simtim repede.

P.S. Cei 237 au votat pentru ei si nu pentru tine, vezi titlul !

54 Comments

 1. reprezentantul minoritatii germane e doar un alt securist roman imputit 😦

 2. E foarte greu de spus care e si care nu e securist, dar cu certitudine e un idiot !

 3. JOS BASESCU !!!
  JOS GUVERNUL SECURIST SI SECURITATEA CARE-L SUSTINE !!!
  ALEGERI ANTICIPATE ACUM !!!
  Si sa-l fut in gura pe Ponta si PSD-ul lui !!!

 4. Cît o fi primit Tonta … pentru limbile … ce i le-a dat azi … lu’ MRU ?

  • Sau, mă rog … pentru “suflul nou” … cum i-a zis … mult prea împăciuitor … Crin

   • cred ca a primit…un ordin:labush!ce te-am invatat eu sa faci???
    😦

    • Mda … aşa mă gîndeam şi io … ştiind că există un dosar … la DNA … pe numele lui papa Sîrbu … 184/P/2006 … pentru fapte de corupţie ale acestuia … din mandatul de minstru al Agriculturii … dosarul este într-un stand-by … şi reprezintă lesa scurtă … cu care e ţinut … răspopitul … la ordinele băsăului 😉

      • kn
      • Posted February 9, 2012 at 19:21
      • Permalink

      nu stiam.
      😦
      na
      asta este definitia.

 5. Fir-ar oasele lui Ponta ale dracului de jigodie infecta !!! Sa crape inima in ticalosul asta pina maine !!!
  Boul dracului !!! Baga-mi-as pula in nevasta-sa si-n partidul lor de mafioti !!!
  Dimineata si dupa amiaza il injura pe Basescu la USL sau la Parlament, iar spre seara la Antena3, iar dupa emisiunea lui Gadea se duce si suge pula prin parcarile Cotroceniului, chiar lui Basescu !!! Pai sa nu-ti zangane capu’ de nervi, cu cacatul asta ??? 😦

  • subscriu in totalitate

 6. dupa scena asta porno din parlament…putem sa stingem becul.
  avem un presedinte securist.
  un premier securist.
  un opozant securist.
  un popamaresef securist.
  un ginere de rege securist.
  si o haita mare de slugi securiste.
  suntem cel mai securizat stat din lume.
  de ce sa ne plangem???
  ar trebuii sa ne bucuram.
  😦
  avem tigani securisti.nemti.tatari.romani.turci si unguri.cu toti se ocupa de securitatea noastra.
  acum eu sunt mai prost…
  sa ma lumineze cineva!
  CE PULA MEA AVEM ASA DE VALOARE IN TARA???ce justifica necesitatea atat de ardenta de securitate???
  martieni?diamante?bombe nucleare?ce avem???
  ps
  din toti primul l-as castra pe precupetul ala de suflete aka dany.

 7. ‘tu-i crucea ma-si de pe mormant!
  iacata-l cum pisha ochii.
  BLEAHHH
  😦

 8. ma gandesc…ca base ia ales pe astia(cutzulacii ministrii) dupa nume.
  asa avem :
  ministru transportului:
  se nazare autostrada,de unde nu-i.
  min educ.
  va invata baba.
  🙂
  sigur a fost beat.si a spus:poporul nu poate intelege promt.are nevoie de timp.

 9. @pulimea taichii
  so,
  din cate stim opozitia este in greva parlamentara.inca.
  sa vedem ce vor face mai departe.
  asta pare o alta piatra de incercare ptr ponta.

  • Un scîrbos.

   Iar cei din opoziţie … care-i caută scuze …. muişti.

   • vad ca te-a suparat rau.
    😦
    pe mine nu.ma asteptam la asta si poate la mai rau.

    • Nu, dragule … datorită ţie … n-am fost surprins. Datorită ţie … am fost pe fază … luni seară … cînd Ponta “s-a şutit”(ca să-l citez pe Mădălin Voicu 🙂 ) din platoul A3 … lăsîndu-i în offside … pe Crin şi Costică.

     Sunt supărat pe Crin … că se enervează … (mult prea) greu.

      • kn
      • Posted February 9, 2012 at 20:59
      • Permalink

      nu este impulsiv.(poate este dar se stapaneste bine,in momentele de criza asta devine calitate)
      ma rog el se astepta la asta..asa ca poate sa tolereze(pe moment) infedilitatile hartzului cu partzu.
      e cam asa…
      un sot cu coarne puse…se apleaca elegant un pic cand intra pe usa ca sa nu dea de toc ca prostu.
      dupa ce intra…hm…moment neplacut.
      (cine a participat la un triunghi-junghi amoros ,si a avut de-a face cu sot incoronat…stie despre ce este vb.)

     • Da’ de la pesedea … ceva veşti … “ecouri” … ale discursurii tontiste ? Iliescu … Dragnea … Chelaru ?

      • kn
      • Posted February 9, 2012 at 22:22
      • Permalink

      nu am citit nimic.
      sova a iesit…dar tace ca mutu.

 10. Am comentat la popateapa:
  Bmarinescu41 spus
  Comentariul tău e în așteptare.
  9 februarie 2012 la 20:10 0 0 Rate This
  Popică,nu fi aşa dur.Eu sper că Ponta s-a mai deşteptat puţin şi a început să joace în stilul pedeleprelor.Poate a fost o simplă diversiune,de testare,pentru a râde cu poftă cum au pus botul pedeleprele la “pactul” posibil pe care l-ar face cu ei!!!Timpul ne va lămuri!Sper să fie aşa!Personal,nu îl agreez de loc pe Ponta de când am aflat că “tânărul procuror Ponta” a fost racolat de generalul Cornel B. în formaţia H256 (fantomele interne) pentru a “rezolva pozitiv” dosarele “securiştilor protejaţi” de puterea de la acea vreme.Sper că a ieşit din această formulă şi s-a dedicat serios partidului care l-a ales ca lider!Vom afla în curând.
  S-auzim şi de bine,că de rău mi s-a acrit ca de mere pădureţe.

 11. si sova papa kakatzi.
  deh,
  e gustos.

 12. pulimea taichii
  simpatia ta,oana stancu…hehehe
  cat e de frumusica pe atat e de afurisita.
  🙂

  • Iaca ce am primit pe mail. O fi şi varză … da’ …

   Mihai-Răzvan Ungureanu, un premier evreu sionist pentru somnul românilor. Şeful SIE, agent Mossad?

   UPDATE: Biografia secretă a evreului sionist Mihai Răzvan Ungureanu, acuzat că ar fi agentul unui serviciu secret străin (I)

   Biografia oficială a lui Mihai-Răzvan Ungureanu:

   Directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Mihai-Răzvan Ungureanu, s-a născut la 22 septembrie 1968, la Iaşi. Absolvent al Facultăţii de istorie-filosofie, Universitatea ‘Al. I. Cuza’ din Iaşi (1992), masterat la Centre for Jewish and Hebrew Studies, St. Cross College, University of Oxford, Marea Britanie (1993). La 27 martie 2004 a obţinut doctoratul în istorie modernă la Facultatea de Istorie a Universităţii ‘Al. I. Cuza’ din Iaşi, cu o teză având tema ‘Convertire şi integrare în societatea românească la începutul epocii moderne’.

   Are o carieră didactică susţinută ca profesor la Liceul de filologie-istorie ‘M. Eminescu’ din Iaşi (1992); preparator universitar (1992 – 1996), asistent universitar (1996 – 1998), lector universitar (1998 – 2004), conferenţiar (2004 – 2006), la Facultatea de Istorie, Universitatea ‘Al. I. Cuza’ din Iaşi. În 2007 devine profesor universitar de Istoria modernă a României, la Facultatea de istorie a Universităţii din Bucureşti.

   A susţinut cursuri la o serie de instituţii de învăţământ din ţară şi din străinătate: Gast Wissenschaftler Departamentul de Istorie Europeană, Universitatea ‘Albert-Ludwig’, Freiburg im Breisgau, Germania (1993 – 1997); profesor asociat la School of Slavonic and East European Studies, University of London, Marea Britanie (1996 – 1998); Senior Reader NATO School (SHAPE), Oberammergau, Germania (2001); cadru universitar asociat SNSPA, Bucureşti (2002); senior reader “George C. Marshall” Center for Security Studies, Garmisch-Partenkirchen, Germania (2003); profesor asociat la Universitatea Naţională de Apărare (din 2005).

   A desfăşurat şi desfăşoară o bogată activitate ştiinţifică, fiind membru al Societăţii Române de Heraldică, Sigilografie şi Genealogie a Academiei Române, filiala Iaşi (din 1993), membru al board-ului ştiinţific al Fundaţiei Soros pentru o Societate Deschisă, Iaşi – Bucureşti (1996 – 1998), director al Centrului de Studii Româneşti din Iaşi al Fundaţiei Culturale Române (1996 – 1999), membru al European Association for Jewish Studies din Oxford, Marea Britanie (din 1997), Senior Fellow al Oxford Centre for Jewish and Hebrew Studies, St. Cross College, University of Oxford, Marea Britanie (din 1998), membru al Consiliului Institutului de Studii Genealogice şi Heraldică “Sever Zotta” din Iaşi (din 1998) etc. A fost membru în Consiliul Naţional al Reformei Învăţământului din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale (1998 – 2000). Este director, din anul 2004, al Centrului de Studii Iudaice din cadrul Facultăţii de Istorie a Universităţii ‘Al. I. Cuza’ din Iaşi.

   Pentru activitatea sa ştiinţifică a primit Premiul Naţional al Revistei ’22′, Bucureşti (1992), Premiul ‘Felix Posen’ al Universităţii Ebraice din Ierusalim, Israel (1997/1998 şi 1996/1997), Premiul ‘Dimitrie Onciul’ al Fundaţiei Culturale ‘Magazin Istoric’ pentru editarea lucrării ‘Relaţiile româno-sovietice. Documente, 1917-1934′, Bucureşti, 1999. În cadrul Premiilor Academiei Române, în anul 2004, a obţinut ‘Premiul Mihail Kogălniceanu’ pentru lucrarea ‘Convertire şi integrare în societatea românească la începutul epocii moderne’, publicată în acelaşi an.

   A fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (1998 – 2001); director general, emisar regional al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est (2001 – 2003); coordonator adjunct al South East European Cooperation Initiative (Viena, 2003). Are gradul diplomatic de ministru consilier (2003). S-a înscris în Partidul Naţional Liberal în anul 2004.

   Ungureanu a ocupat funcţia de ministru al Afacerilor Externe în perioada 29 decembrie 2004 – 22 martie 2007. El şi-a înaintat demisia din această funcţie, la cererea premierului Călin Popescu-Tăriceanu, pentru felul în care ministerul pe care îl conducea a gestionat situaţia a doi muncitori români reţinuţi în Irak de trupele americane pentru presupuse acţiuni de spionaj. Între februarie 2007 – decembrie 2007 a ocupat postul de reprezentant special al României la Iniţiativa de Cooperare în Sud-Estul Europei, cu sediul la Viena.

   La 26 noiembrie 2007 este nominalizat de preşedintele Traian Băsescu, în temeiul art. 65/lit.b din Constituţia României, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, post rămas liber în urma demisiei lui Claudiu Săftoiu, director SIE în perioada 4 oct. 2006 – 19 mart. 2007. Mihai-Răzvan Ungureanu a fost validat, în funcţia de director al SIE, de Camerele reunite ale Parlamentului, la 5 decembrie 2007, cu 295 de voturi “pentru”, din cei 318 parlamentari prezenţi.

   Mare Ofiţer al Ordinului Naţional “Pentru Merit” (2000), Comandor cl. I al Ordinului Regal Dannebrog, Danemarca (2000). În 2007, activitatea sa a fost răsplătită cu Meritul Diplomatic în Grad de Mare Ofiţer.

   Pe 14 ianuarie 2010, Mihai-Răzvan Ungureanu şi-a lansat, la Institutul de Istorie ‘George Bariţiu’ din Cluj, volumul ‘Întotdeauna loial – note diplomatice pentru o Românie modernă (2005 – 2007)’, care cuprinde interviuri, discursuri şi conferinţe academice, din perioada în care a fost ministru de Externe.

   Prin decretul preşedintelui României, Traian Băsescu, semnat de şeful statului şi publicat în Monitorul Oficial din 9 februarie 2011, directorului Serviciului de Informaţii Externe, Mihai-Răzvan Ungureanu, i s-a conferit Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Ofiţer. Titlul i-a fost acordat ‘cu prilejul zilei SIE, în semn de înaltă apreciere pentru serviciile aduse României în întreaga sa carieră publică, pentru contribuţia determinantă avută la îndeplinirea obiectivelor legate de siguranţa naţională, în cadrul comunităţii informative naţionale şi euroatlantice”.

   sursa: Agerpres

   Cotidianul: Mihai Răzvan Ungureanu, agent al unui serviciu secret străin?

   O simplă răsfoire a arhivei cu știri despre Mihai Răzvan Ungureanu, premierul desemnat de Traian Băsescu, scoate la iveală semne de întrebare referitoare la posibilele legături ale înlocuitorului lui Boc cu serviciile secrete străine și românești, înainte ca acesta să fie numit în funcția de șef al SIE.

   De pildă, site-ul de știri politice inpolitics.ro publica în 18.11.2009 ( nota bene! în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale) un articol despre o înrolare neureușită a lui Ungureanu în structurile SRI și despre o posibilă apartenență a acestuia la un serviciu secret străin. În materialul publicat de inpolitics.ro se vorbește și despre implicarea activă a lui Mihai Răzvan Ungureanu în cazul Omar Hayssam.

   Cotidianul.ro redă integral acest articol publicat de inpolitics.ro în toamna lui 2009:

   ” Directorul numit de Traian Băsescu la cîrma SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, se vede confruntat cu o acuzație de cea mai mare gravitate, formulată de fostul purtător de cuvînt al SRI, lt.col.Nicolae Ulieru, anume că ar fi agent al unei puteri străine. Acuzație apare, interesant, exact cînd se vehiculează tot mai tare informația că Ungureanu ar urma să fie premier al unui guvern PDL-PNL, în cazul unei noi victorii a lui Traian Băsescu.

   Racolarea lui Ungureanu de către SRI, blocată din afara țării

   Nicolae Ulieru, cel care a avut cel mai lung mandat de purtător de cuvînt al SRI, după revoluție, afirmă că actualul director al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, este agent străin – practic, o acuzație de trădare națională – și spune că e gata să ofere probe în acest sens, dacă va fi audiat de comisiile parlamentare de resort, de control al SRI și SIE. Prezent la Realitatea TV, lt.col. Ulieru a declarat că șeful SIE “a avut o ascensiune fulminantă pentru condiţia lui de tânăr istoric anonim de la Iaşi. A fost adus de Pleşu secretar de stat în Ministerul de Externe, a rămas secretar de stat şi în Guvernul Năstase, apoi a fost numit ministru de externe de către liberalul Călin Popescu Tăriceanu, recuzat de acesta pentru că nu i-a dat nişte documente, şi după ce a fost recuzat de premier, preşedintele l-a numit şeful SIE. Eu, când am auzit numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, am avut o tresărire. Am spus „oare preşedintele chiar nu ştie cine e omul ăsta, sau SRI nu l-a informat?” ” a spus fostul aghiotant al lui Virgil Măgureanu. El a adăugat: “înainte de a fi secretar de stat, Mihai Răzvan Ungureanu a avut, ca istoric la Iaşi, o poveste, un scandal care l-a scos din anonimat. El a făcut o conferinţă de presă în care a denunţat faptul că un ofiţer de la secţia judeţeană al SRI a încercat să îl racoleze. Şi ca urmare a acestei conferinţe de presă s-a constituit o celulă de criză în careul SRI, care a hotărât să îl demită pe ofiţerul respectiv, iar purtătorul de cuvânt din vremea aia, Nicolae Ulieru, să dea un comunicat care să condamne practicile nelegale ale acelui ofiţer. Relevanţa e următoarea, că acel ofiţer nu a fost un ageamiu. El a încercat recrutarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pe nişte motive foarte întemeiate. Iar sacrificarea acelui ofiţer a fost făcut la dorinţa expresă a unui serviciu străin şi stat străin”.

   Șeful SIE a tras sfori în cazul Hayssam

   Ulieru a explicat, metaforic, mecanismul respectiv, prin care s-a blocat racolarea lui Ungureanu: “Dacă eu, cetăţeanul Popescu, cad cu tronc unui serviciu străin pentru că sunt simpatic şi mă descurc bine în lume, când eu păţesc un asemenea necaz e normal ca acel serviciu să intervină şi la serviciul similar din România, respectiv la SRI”. Ulieru a mai spus că e gata să furnizeze date concrete comisiilor parlamentare de resort: “Dacă Comisia parlamentară de control a SRI sau SIE vrea să mă asculte, aş putea spune lucruri interesante”. El a mai dezvăluit că același Mihai Răzvan Ungureanu a făcut intervenții pentru ca un avocat, exponent al unui grup israelian de lobby, să aibă acces de trei ori la Omar Hayssam în celulă fără ca procurorul de caz să îi dea aprobare, lucru care, în opinia lui Ulieru, nu face decît să confirme apartenența lui Ungureanu la un serviciu străin.

   Ipoteză: SRI încearcă să blocheze numirea lui Ungureanu la șefia Guvernului

   Acuzațiile lui Ulieru, un om care vine din sistemul serviciilor secrete și știe care este riscul declarațiilor tiribombistice în domeniu, sunt de o maximă gravitate, în condițiile în care Răzvan Ungureanu a fost ministru de Externe în trecut, iar acum conduce al doilea mare serviciu secret al țării. Care ar putea fi substratul acestui nou scandal? Foarte probabil, un nou episod al luptei între servicii care a marcat pe de-a-ntregul acest an. Despre Mihai Răzvan Ungureanu se vehiculează tot mai intens, în ultimele zile, că va fi premierul desemnat de Traian Băsescu în cazul unei victorii în alegeri și al constituirii unei alianțe PNL-PDL, în legătură cu care șeful statului a început, deja, să dea anumite semne de deschidere. Ungureanu ar avea avantajul că este un apropiat al lui Băsescu, dar, în același timp, provine din PNL, ceea ce ar avea ca rezultat o coagulare mai solidă a grupării de dreapta pe cale să renască la guvernare, în două-trei săptămîni. Pe de altă parte, s-ar putea ca SRI să nu îi convină ca marele rival, SIE, să obțină, peste noapte, o “pilă” atît de puternică în conducerea statului, adică un premier, în pixul căruia stau atît bugetele serviciilor cît și alte posibilități. Oricum ar fi, declarațiile lui Ulieru nu pot și nu trebuie să rămînă fără urmări, dată fiind gravitatea lor excepțională. ” .

   Ghipele.ro: Aspecte ale desemnarii: Ungureanu, “baiatul de aur” al Rosia Montana Gold Corporation

   Numirea lui Mihai Razvan Ungureanu reprezinta cea mai importanta carte jucata de Presedintie in meciul lansarii la apa (pentru ca, nu-i asa, deprinderile de comandant de nava sunt o a doua natura) a proiectului minier de la Rosia Montana.

   Rosia Montana Gold Corporation este detinuta in proportie de 80% de Gabriel Resources, o companie canadiana al carui actionariat real ridica serioase semne de intrebare, numele a doua personaje deosebit de relevante pentru biografia proaspatului prim-ministru desemnat fiind intens vehiculate in acest sens: Marc Rich si George Soros.

   Personaje cheie in formarea profesionala a tanarului viitor sef al spionajului romanesc, atat Marc Rich cat si George Soros au contribuit cu sume semnificative pentru finantarea burselor de studii ale lui Razvan Mihai Ungureanu. Daca Soros si reteaua de organizatii non-guvernamentale patronata (si condusa in Romania, la un moment dat, chiar de Ungureanu) au suficienta notorietate in societatea autohtona, despre Marc Rich e suficient sa precizam averea de peste 1 miliard de dolari ii asigura un loc onorabil in topul international al miliardarilor. Avere obtinuta din comertul cu materii prime, printre care si petrol.

   Considerand si aurul o forma de “materie prima”, observam cum, dincolo de pasiunea pentru afaceri internationale, prieteni comuni si companii implicate in actionariatul mai mult sau mai putin public al Gold Corporation, Rich si Soros cunosc un alt numitor comun: Mihai Razvan Ungureanu.

   Cotidianul: Aventurile informative ale unui viitor premier, Mihai Răzvan Ungureanu

   Nominalizarea fostului ministru de externe Mihai Răzvan Ungureanu la SIE a venit într-un moment extrem de delicat pentru diplomaţia noastră şi pentru România în general. Scandalurile cu iz de spionaj şi corupţie s-au ţinut lanţ la MAE şi la SIE. Presa a relatat pe larg despre sex-ambasadoarea Manuela Vulpe, despre contrabanda cu vize şi dosare de repatriere la Chişinău, sau campania xenofobă anti-românesacă din Italia. SIE şi MAE aruncă vină unii pe alţii. Postul de director al Serviciului de Informaţii Externe, vacant aproape un an, după ce Claudiu Elwis Săftoiu a demisionat, a fost ocupat de Mihai Ungureanu, un penelist care a dat semne de fidelitate faţă de Traian Băsescu în mai multe rânduri. Extremiştii l-au acuzat că ar fi “iudeu sionist”. Câtă determinare pentru schimbarea SIE zace în Mihai Răzvan Ungureanu, se poate observa şi cu ochii închişi. A păstrat, ca şi predecesorii săi, toate gloabele spionajului comunist în cele mai înalte funcţii. Cât a fost la cârma diplomaţiei, Mihai Răzvan Ungureanu a menţinut Ministerul Afacerilor Externe sub papucul SIE. Îşi serveşte umil stăpânul şi de la conducerea spionajului extern.

   De la şefia UTC, în capul diplomaţiei româneşti

   Dacă ar fi să ne luăm după cele scrise în presă, Mihai Răzvan Ungureanu se trage dintr-o familie de evrei din Iaşi. Tatăl său, Ştefan Ungureanu, a fost profesor de chimie-fizică la Universitatea din Iaşi, viceprimar şi mai apoi director la Agenţia Locală de Conservare a Energiei. Fiul, fost membru supleant al CC al UTC este doctor în istorie. Revoluţia l-a prins la conducerea Uniunii Studenţilor Comunişti din România, zdrobindu-i cariera de partid. În anii ’90, tânărul Ungureanu a fost lansat în conştiinţa publică drept o stea a intelectualităţii româneşti de regretatul Iosif Sava. Seria seratelor muzicale includea dialoguri purtate cu oameni politici, oameni de artă, filozofi, muzicieni, instrumentişti, care în anii ’90 erau la începutul carierei.

   CV-ul istoricului M.R. Ungureanu este impresionant. Presa a relatat că studiile şi cariera viitorului secretar de stat, apoi şef al diplomaţiei româneşti sunt strâns legate de organizaţiile Soros şi de cele iudaice ale magnatului penal Mark Rich.

   “Apartenenţa sa (ca lider) la organizaţiile Soros din România, ca şi la organizaţiile iudaice, a făcut ca, fără să fi avut în nici un fel o viaţă politică activă (după cum singur mărturiseşte), să fie chemat a fi ministru de externe al României în 2004″, notează Cornel Dan Niculae în cartea sa intitulată Politica Filo-Sionistă a României în faţa Europei şi a lumii. De altfel, volumul trei al cărţii este ilustrat pe copertă cu poza ministrului Ungureanu cu mâinile pe Zidul Plângerii.

   Ofiţer de-al nostru sau de-al lor ?

   Cât a fost la conducerea Ministerului Afacerilor Externe, Ungureanu a respectat întrutotul omerta Securităţii. Nu s-a făcut nici un fel de reformă în MAE, ba chiar mai mult, sub ministeriatul lui s-au petrecut evenimente îngrijorătoare. “Răpirea din Irak” şi scandalul declanşat de scrisoarea semnată de ambasadorul Cristian Colţeanu sunt doar două din evenimentele care au dovedit fidelitatea Ungureanului faţă de preşedinte. Totul a culminat cu arestarea celor doi “muncitori” români acuzaţi de spionaj într-o bază americană din Irak, despre care premierul Tăriceanu a aflat din… presă. Prins în lupta dintre palate, demisionatul Ungureanu părea o victimă sigură, un soi Petre Roman al peneleului surghiunit la Institutul de Studii Liberale. Ulterior, el s-a autosuspendat din calitatea de membru al PNL pentru a pleca la Viena ca reprezentant special la Initiaţiva de Cooperare în Sud-Estul Europei. Nimic altceva decât o şcoală de securişti europeană şi în acelaşi timp, prilejul unui nou scandal, financiar de această dată.

   Surse din cadrul Serviciului de Informaţii Externe ne-au relatat că Mihai Răzvan Ungureanu hoinărea în voie încă de când era secretar de stat prin birourile Centralei SIE şi prin unele case conspirative din jurul Ministerului Afacerilor Externe. Întrebat dacă vreun secretar de stat sau ministru au dreptul să se plimbe hai-hui prin clădirile SIE, fostul şef al spionilor externi, Cătălin Harnagea s-a arătat extrem de surprins :

   ” Nici măcar angajaţii instituţiei nu au voie să se plimbe de capul lor prin birouri, iar în ceea ce priveşte casele conspirate, aceste sunt frecventate numai de agenţii sub acoperire sau ofiţerii care îi coordonează. Prim-ministrul dacă vine, îşi anunţă din timp vizita”.

   Aşadar, stăpânul serviciilor, Traian Băsescu, nu şi-a lăsat sluga din braţe, din motive lesne de înţeles. L-a pus pe Ungureanu la şefia spionajului extern.

   Ungureanu şi „Episodul japonez”

   Şeful SIE cunoaştea problemele grave cu care se confruntă diplomaţia şi spionajul extern româneşti, încă de pe vremea când era secretar de stat MAE. În această calitate, Ungureanu a avut parte, în anul 1999, de o primă vizită oficială în Japonia, unde a dat piept cu gerontocraţia japoneză şi cu mafia securistă din cadrul Ambasadei României la Tokio. O reprezentanţă condusă la vremea aceea de generalul Marin Vâlcea, un greu al Securităţii comuniste. Deşi avea datoria să aranjeze toate detaliile vizitei, Vâlcea nu a mişcat un deget. Presa centrală a comentat pe larg eşecul vizitei.

   Reţeau generalilor din ambasadă (Ştefănel Staicu, Valeriu Ruşeţ, Nicu Manolache) avea relaţii excelente cu fostul preşedinte Iliescu, dar şi cu Traian Băsescu. La vremea aceea, Răzvănel nu conta în ecuaţia puterii. Deşi a ieşit şifonat din această experienţă, tânărul secretar de stat a avut parte de noi prieteni. Domnişoara Anca Mântulescu (de care nu s-a mai lipsit nici când a ajuns ministru de externe), traducătoare de limba japoneză în locul lui Petre Stoian, şi familia Neagu. Aurelian Neagu, secretar II în ambasadă, se avea la cuţite cu Marin Vâlcea, dar era prieten la cataramă cu Băsescu. Fostul şef MAE a evitat orice comentariu despre păţaniile sale nipone. Cuplul Băsescu-Ungureanu l-a numit în 2005 ambasador în Japonia pe Aurelian Neagu, un individ care nu trecuse, la data numirii în post, de gradul de consilier MAE. Gabriela a ajuns şefă de direcţie în MAE. A fost mazilită odată cu protectorul ei, la începutul anului 2007.

   Apropierea de Bodo Hombach, membru marcant al Partidului Social Democrat german, l-a propulsat pe Ungureanu pe scara ierarhică, dar i-a adus şi un dosărel la SIE. Şi cum un şef al celui mai important serviciu secret românesc nu-şi ţine departe “prietenii”, Răzvănel şi-a adus de curând în SIE un “apropiat” pe nume Cătălin. Mult mai tinerel decât Bodo.

   Evenimentul care i-a pus capac externistului şef Ungureanu a fost arestarea românilor Ilie Nelu şi Adrian Gâncea, angajaţi ai unei companii, în Irak la 31 octombrie 2006. Cei doi au fost reţinuţi de poliţia militară americană sub acuzaţia de spionaj, pentru că ar fi filmat baza militară. Deşi MAE ştia de arestări încă din 7 noiembrie 2006 (prin Ambasada României în Kuweit), premierul Tăriceanu a aflat din presă abia după câteva luni. Românii au fost aduşi acasă. Identitatea şi misiunea lor în Irak a rămas un mister. Scandalul a dus la demisia ministrului de externe Mihai Răzvan Ungureanu.

   Prietenia informativă româno-niponă şi JICA

   În zadar l-am căutat pe ministrul portocaliu de externe după numirea sa în fruntea MAE. Eram atât de interesat să aflu de ce l-a călcat în picioare securistul Marin Vâlcea la Tokio şi despre familia Neagu, încât l-am contactat până şi pe aghiotantul său de la SPP, Sandu Diaconu. Ministrul a evitat orice discuţie despre episodul japonez.

   Noroc cu vizita şefului diplomaţiei nipone, Taro Aso, la Bucureşti, din ianuarie 2007. Participant mai mult cu forţa în sala de conferinţe a Ministerului Afacerilor Externe, m-am aşezat pe rândul întâi, în imediata apropiere a ministrului. Răzvan Ungureanu era mai vânăt la faţă ca de obicei.

   Deşi fluturam prin sală lista ofiţerilor de Securitate din Ambasada României la Tokio, moderatorii români ai conferinţei nu mi-au oferit cuvântul. Se ridicau cuvincioşi doar jurnaliştii obedienţi, acreditaţi la MAE. Deh, doar mâncau şi ei o pâine albă din deplasările cu diurnă generoasă, împreună cu Răzvănel. În cele din urmă, mai democrat decât omologul său român, Taro Aso mi-a dat cuvântul. Văzând rictusul nervos de sub ochiul ministrului Ungureanu, am hotărât să cruţ vechea prietenie informativă româno-niponă şi i-am adresat ministrului Aso o întrebare politicoasă.

   “Este JICA o agenţie însărcinată cu strângerea de informaţii ?”, l-am întrebat pe nipon. Aso a răspuns impasibil cu o definiţie care nu avea nici o legătură cu subiectul. Eu îmi făcusem datoria să atrag atenţia că ştim ce caută agenturile nipone în România. Şi cam atât. Totul a fost înregistrat. Ni s-a impus un prim-ministru evreu…Oare de ce nu ma mai mir ?
   intrebarea e de cine a fost impus?…raspunsul …de la cei care au cumparat tara….atunci cine conduce? si tot asa pana ajungem la intrebarea ….si noi ce facem?

   ca sa facem ceva corect trebuie sa stim cine suntem…atunci ne intrebam ..cine suntem noi?…

   cred ca aici e cheia libertatii noastrehttp://mariusmina.blogspot.com/2008/07/mihai-razvan-ungureanu-de-la-cc-utc-la.

   “Cel vinovat nu trebuie sa se bizuie pe incetineala cu care vine pedeapsa. Rar s-a intamplat ca vinovatul sa scape nepedepsit” – (Horatiu)

   Mihai Razvan Ungureanu de la CC UTC la Externe si SIE

   Jul 11, 2008

   De la sefia UTC, in capul diplomatiei romanesti si apoi al Serviciului de Informatii Externe

   Dupa informatiile aparute in presa centrala , Mihai Razvan Ungureanu se trage dintr-o familie de evrei intelectuali din Iasi. Tatal sau Stefan Ungureanu a fost profesor de chimie-fizica la Universitatea din Iasi, viceprimar si mai apoi director la Agentia Locala de Conservare a Energiei. Fiul, fost membru supleant al CC al UTC este doctor in istorie. Revolutia l-a prins la conducerea Uniunii Studentilor Comunisti din Romania, zdrobindu-i cariera de partid. In anii 90 tanarul Ungureanu a fost lansat in constiinta publica, drept o stea a intelectualitatii romanesti de regretatul Iosif Sava. Seria seratelor muzicale includea dialoguri purtate cu oameni politici, oameni de arta, filozofi, muzicieni, instrumentisti, care in ani 1990 erau la inceputul carierei.

   CV-ul istoricului M.R. Ungureanu este impresionant. Presa a relatat ca studiile si cariera viitorului secretar de stat, apoi sef al diplomatiei romanesti sunt strans legate de organizatiile Soros si de cele iudaice ale magnatului Mark Rich. Apartenenta sa (ca lider) la organizatiile Soros din Romania, ca si la organizatiile iudaice, a facut ca, fara sa fi avut in nici un fel o viata politica activa (dupa cum singur marturiseste), sa fie chemat a fi ministru de externe al Romaniei in 2004, noteaza Cornel Dan Niculae in cartea sa intitulata Politica Filo-Sionista a Romaniei in fata Europei si a lumii. Dealtfel, volumul trei al cartii este ilustrat pe coperta cu poza ministrului Ungureanu cu mainile pe Zidul Plangerii si cu chipa pe cap.Ofiter de-al nostru sau de-al lor ?

   Cat a fost la conducerea Ministerului Afacerilor Externe, Ungureanu a respectat intru-totul omerta securitatii. Nu s-a facut nici un fel de reforma in MAE, ba chiar mai mult, sub ministeriatul lui s-au petrecut evenimente ingrijoratoare. Rapirea din Irak si scandalul declansat de scrisoarea semnata de ambasadorul Cristian Colteanu sunt doar doua din evenimentele care au dovedit fidelitatea Ungureanului fata de presedinte. Totul a culminat cu arestarea celor doi muncitori romani acuzati de spionaj intr-o baza americana din Irak, despre care premierul Tariceanu a aflat din… presa. M.R. Ungureanu, prins in lupta dintre palate, demisionatul Ungureanu parea o victima sigura, un soi Petre Roman al peneleului surghiunit la Institutul de Studii Liberale. Ulterior, el s-a autosuspendat din calitatea de membru al PNL pentru a pleca la Viena ca reprezentant special la Initiativa de Cooperare in Sud-Estul Europei. Nimic altceva decat o scoala de securisti europeana si, in acelasi timp, prilejul unui nou scandal financiar de aceasta data.Surse din cadrul Serviciului de Informatii Externe ne-au relatat ca Mihai Razvan Ungureanu hoinarea in voie inca de cand era secretar de stat prin birourile Centralei SIE si prin unele case conspirative din jurul Ministerului Afacerilor Externe. Intrebat daca vreun secretar de stat sau ministru are dreptul sa se plimbe hai-hui prin cladirile SIE, fostul sef al spionilor externi, Catalin Harnagea s-a aratat extrem de surprins: Nici macar angajatii institutiei nu au voie sa se plimbe de capul lor prin birouri, iar, in ceea ce priveste casele conspirate, aceste sunt frecventate numai de agentii sub acoperire sau ofiterii care ii coordoneaza. Prim-ministrul daca vine, isi anunta din timp vizita. Asadar, stapanul serviciilor Traian Basescu nu si-a lasat sluga din brate, din motive lesne de inteles. L-a propus pe Ungureanu la sefia spionajului extern.

   Ungureanu si Episodul japonez .

   Directorul SIE cunoaste problemele grave cu care se confrunta diplomatia si spionajul extern romanesti, inca de pe vremea cand era secretar de stat MAE. In aceasta calitate, Ungureanu a avut parte in anul 1999 de o prima vizita oficiala in Japonia, unde a dat piept cu gerontocratia japoneza si cu mafia securista din cadrul Ambasadei Romaniei la Tokio. O reprezentanta condusa la vremea aceea de generalul Marin Valcea, un greu al Securitatii comuniste. Desi avea datoria sa aranjeze toate detaliile vizitei, Valcea nu a miscat un deget. Presa centrala a comentat pe larg esecul vizitei. Japonezii sunt conservatori. Varsta inseamna o garantie a experientei si profesionalismului. Pozitiile de top din diplomatia nipona sunt ocupate de persoane cu varste inaintate. Varsta si fizionomia lui Razvan Ungureanu nu le inspira competenta. Fara o pregatire prealabila, codul diplomatic japonez nu a fost respectat Japonezii nu au dat doi bani pe tanarul secretar de stat, care a stat umil prin ambasada. Securistul, doar s-a facut ca ii aranjeaza intalnirile tanarului diplomat. Ion Iliescu, venit in vizita oficiala in acelasi timp, a fost tratat imparateste, consulul onorific Kobaiashi functionand pe post de sponsor. Reteau generalilor din ambasada (Staicu {tefanel, Valeriu Ruset, Nicu Manolache) avea relatii excelente cu fostul presedinte Iliescu, dar si cu Traian Basescu. Valcea si niponul i-au aranjat fostului presedinte, conferinte de presa la universitati din Tokio si Yokohama. Ungureanu a zacut in ambasada. Desi a iesit sifonat din aceasta experienta, tanarul secretar de stat a avut parte de noi prieteni. Domnisoara Anca Mantulescu (de care nu s-a mai lipsit nici cand a ajuns ministru de externe), traducatoare de limba japoneza in locul lui Petre Stoian si familia Neagu. Aurelian Neagu secretar II in ambasada se avea la cutite cu Marin Valcea, dar era prieten la catarama cu Basescu. Fostul sef MAE a evitat orice comentariu despre pataniile sale nipone. Cuplul Basescu-Ungureanu l-au numit in 2005 ambasador in Japonia pe Aurelian Neagu, un individ care nu trecuse la data numirii in post de gradul de consilier MAE. Gabriela a ajuns sefa de directie in MAE. A fost mazilita odata cu protectorul ei, la inceputul anului 2007.

   Sponsorii eminentului Mihai Razvan Ungureanu

   Numele:

   Marc Rich. El este numitorul comun al oligarhilor rusi cu interese in Romania. Are tripla cetatenie: israeliana, spaniola si elvetiana. La cea americana a renuntat, fiind urmarit 18 ani de FBI, dupa ce in 1983 a fost acuzat de evaziune fiscala si „comert cu inamicul sovietic”S-a ridicat din tranzactii internationale tenebroase si este conectat la Mossad, serviciul israelian de spionaj. .Majoritatea firmelor anonime ale „elitei de carton” rusesti au fost infiintate in cantonul elvetian Zug.Acesta este locul de unde, ca un paianjen, Rich si acolitii sai isi conduc operatiunile mondiale.Tot in Zug sunt inregistrate si companiile paravan prin care oligarhii rusi au preluat o felie din economia Romaniei ajutati de oligarhia tradatorilor din Romania. Rich a incercat sa obtina rafinaria Petromidia, plasata strategic: aproape de spatiul ex-sovietic, dar si de Orientul Mijlociu, zone foarte bogate in titei.

   Liderul sindical Tancau: „Era prin 1993 cand s-a terminat contractul pentru modernizarea rafinariei. A fost o afacere serioasa, Rich a vrut sa cumpere. Nu s-a ajuns fiindca n-au vrut sa vanda. S-a opus, din cate stiu eu, un secretar de stat pe domeniul petrochimic”. Petre Roman completeaza: „Rich nu a reusit sa cumpere fiindca guvernul Vacaroiu nu era atasat de ideea de privatizare in sine”. Contra privatizarii au fost si sindicalistii lui Tancau, care se temeau ca isi vor pierde, multi dintre ei, locurile de munca. De la momentul acesta s-au acumulat pierderi imense, pana la privatizare, adauga fostul premier Roman. In iunie 1997, „gaura neagra” Petromidia avea datorii de 300 de milioane de dolari, fiind, practic, in sapa de lemn. In acelasi an, compania controlata din umbra de Rich, Glencore AG, face un parteneriat strategic in Romania. Asociatii lui Rich erau Dan Voiculescu si Stefan Margineanu (fost ofiter DIE), patron in industria metalelor. La sediul companiei lui Voiculescu, „locotenentul” lui Rich, Willy R. Strothotte, anunta perfectarea consortiului Glencore-Grivco-Metanef (firma lui Margineanu). Trioul punea la bataie 650 de milioane de dolari pentru privatizari in Romania in petrol si metalurgie feroasa si neferoasa. Oficiosul PDSR „Dimineata” din 28 august 1997 consemna sec: „Nu a fost dezvaluit nici numele consortiului si nici aportul de capital, in procente, al celor trei societati”. Voiculescu si paravanul lui Rich s-au inscris in cursa pentru Petromidia, rafinaria ravnita de magnat inca dupa Revolutie. De data aceasta, in perioada 1998-2000, escrocul international a pierdut cursa in fata Rompetrolului lui Dinu Patriciu. Glencore a pierdut si cursa pentru Petrom, care a revenit, in anul 2004, austriecilor de la OMV. “Luati mana de pe controlul politic al tarii!” Aceasta a fost fraza cheie a unui mesaj public al presedintelui cu adresa directa catre Cartelul Oligarhiei. Cartelul burgheziei rosii, a oportunistilor si fostilor nomenclaturisti s-a constituit in cadrul Marelui Jaf National care a debutat sub patronajul lui Iliescu si Roman si a continuat neincetat pina astazi.

 13. Şova nu papă. Este.

  • e si prost.
   nu te iei de ciutacu decat daca vrei sa fii scuipat sau daca esti prost.
   :0
   🙂
   🙂
   🙂

 14. urmaresti sinteza zilei?

 15. Iar Oana … superbă … şi brici de isteaţă 😉

  • este.
   na ma asteptam ca Ciutacu sa bata in retragere…
   vezi arma mortala a fiecarul politician?
   cer dovezi.ori unele sunt banuieli fondate.dar fara probe.
   materiale.
   sunt toti sub deviza:
   hotzul neprins=negustor cinstit.

   ptr ca Ciutacu are dreptate mare.dar canci probe.
   este un alt level ,unde “umbrele” sunt si in ceata.cum pula lui dracu sa-i prinzi???
   si asa…
   un kkt ca sova l-a redus la tacere pe Ciutacu.

   • Da’ Ponta de ce n-a venit … la A3 ? De ce l-a trimis pe nazi ăsta pufos … să-i apere curu’ … de mînia lu Ciutacu ? O fi la Cotro … la petrecere ?

    • nazi?
     sova????
     poate un capo de lagher.ala care trage cadavrele la groapa.
     ponta sta probabil cu abacu si socoteste.
     cat a pierdut si cat a castigat.

     cum sa vina???
     🙂
     🙂
     🙂
     crezi ca coaiele se gasesc la piata de vechituri???

     • Io l-aş ruga pe Lehman … să posteze discursu’ lu Tonta … în format audio-video … spre aducere aminte … şi analiză … pentru cei care … n-au văzut trădarea … din prima 😉

 16. daca ma apuc sa citesc …scrisoarea ta…uf
  😦
  i-mi confirma banuielile …
  cred ca maine dimineata o fac.

 17. Iar Gîdea … are inteligenţa … invers proporţională … cu grosimea buzelor 🙂

  • bine …gadea…
   asta e jucaria sexuala a cuiva care nu se declara oficial bisexual.dar cert este.
   bietul de el…
   :0
   🙂
   🙂
   🙂

   • N-am ‘nic cu persoanele gay.

    Cu proştii şi uneltele vorbitoare – da !

    • 🙂 deacord.
     de ce a plecat oana stancu?

 18. sunt curios cum va decurge mai departe greva parlamentara.
  foarte curios.
  acolo cred ca se va prefigura viitorul.

 19. Nu ştiu dacă ai urmărit, dragule … serialul “Breaking Bad” (dacă nu – ţi-l recomand cu căldură: e intens ! ). Este acolo o fază … care s-ar aplica … la faza dintre Crin … şi Tonta.

  Mr. White … cu toată prietenia pentru amicul său mai tînăr … îi aplică un “bug” … pe maşină … şi află, astfel, că ăla a fost la inamic … dar a negat că ar fi fost …. cînd a fost întrebat.

  În locu’ lu Crin … dacă tot m-am lăsat prostit de trădarea asta pe faţă … urmată de umilirea publică … şi dezamăgirea uriaşă a cetăţenilor … so, l-aş pune sub supraveghere … 24 din 24 … pe Tonta ăsta … şi l-aş expune public … la prima probă certă … care nu ar întîrzia să apară … mai mult ca sigur 😉

  • nu am urmarit serialul…
   zici sa-l urmareasca ca o “umbra”???
   hehehe
   cred ca Crin este depasit la faza asta.
   pe terenul asta …cred eu ca ponta e mai “dotat”.si stie sa se pazeasca.
   profesia,anturajul,socru…

   • Nu el personal … să pună profesionişti 😉

    P.S.: Cîndva am găsit o sinteză … aşa, ca un concentrat de înţelepciune … cu cele 10 semne … ale prostiei. Unul dintre ele … suna cam aşa:

    “Prost e acela … care nu deosebeşte … prietenul … de duşman” 😉

    • hehehe
     buna e asta!!!

 20. si cand te gandesti ca Teodorescu numai ce s-a “reabilitat” in ochii nostri dupa faza aia penibila dar tinuta cumva la taina cu premiul academiei(sau invitatia nutzei…nu mai tin minte ce a fost)…care a fost urmata de o lunga “tacere” a profesorului…
  😦

  • Mda … a mai zis că pune şi capu’ … că Tonta nu trădează. Bleah !

   Păi, măi, dom’ profesor … Tonta a şi trădat … azi … copios … legitimînd candidatura lu MRU … şi dînd … ca bonus … un brînci … nehotărîţilor votanţi … din tabăra puterii … să voteze liniştiţi … pe MRU … şi guvernu’ lui de pioni.

 21. Badea a fost azi excelent prin toate interventiile pe care le-a avut
  oricum si a3 e facut ciur in clipa asta
  unii incearca sa mai dreaga busuiocul la ordin precum gidea

 22. Bai frate…ce-a cautat tampitul ala de Ponta in Parlament ?!Parca se zicea ca nu vor participa…si sigur n-am vazut vreun liberal sau conservator , doar Ponta , Sarbu socru-su si Banicioiu …ca tot n-avea treaba p-acasa.Crin a fost evident luat prin surprindere …chiar daca a incercat sa dreaga busuiocul .Pe cine o fi crezand ca mai poate aiurii ? Pe cei din Piata Universitatii in nici un caz .

 23. Ponta & Şova … Turceni & Rovinari … anchete pornite în trombă … ş’apoi linişte … ş’acum limbi temeinice … în fundu’ virgin al pîrşului. Clar.

  • Din această perspectivă … epurarea lu Geoa’ … cu corelativa pierdere a postului de Preşedinte al Senatului … executată de acelaşi tandem ponta – şova … pare tot o … misiune îndeplinită.

   Cu Geoa’ la comanda Senatului … mascarada investirii guv. mru … era mult mai dificilă.

   A fost un plan amplu. Executat punct-cu-punct. Cu ajutorul decisiv al cîrtiţelor ponta şi şova. Şi hrebe pare din aceeaşi echipă.

 24. So, ca să concluzionez … Crin trebe să se delimiteze rapid … de tonta … pînă nu se răceşte faza.


Iti "base" mintea? Baga!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: